LEUK VERHAAL

Geverfde jassen

Dinsdagochtend. De telefoon gaat. Een mevrouw aan de lijn die een nieuw huis zoekt voor haar kat. Ik vraag haar waarom de kat weg moet? Ze vertelt dat deze kat erg bang voor haar is. Voor niemand anders, alleen voor haar. Als ze de kamer binnenkomt vlucht hij al weg. Eigenlijk zijn haar man en zij stapelgek op de kat en willen ze hem houden, maar ze kan het niet meer aanzien en gunt hem een rustiger leven.

Ik vertel mevrouw dat wij een dierenpension hebben en geen afstandsdieren aannemen. Dat weet ze, maar ze probeert het toch. Ik zeg dat ze niet voor niets bij ons aanklopt en dat ik de kat misschien kan helpen met de Jassen Techniek. Ik leg haar uit wat dat inhoudt en vraag naar de reden van het bange gedrag.

Wat blijkt. Als kitten is deze kat in een grote bak verf gevallen. Mevrouw was toen in de buurt en heeft hem eruit gehaald. Maar schijnbaar associeert hij deze mevrouw nog steeds met angst en daarom is hij zo bang voor haar.

Ik spreek met haar af dat ik, in twee behandelingen in de komende weken, alle jassen bij de kat zal uittrekken. En als ik daarmee klaar ben zal ik contact met haar zoeken over de uitslag.

In die weken behandel ik de kat twee keer op afstand. Zoals te verwachten was waren onder andere stress- en traumajas moeilijk verwijderbaar.

Als de behandeling afgerond is bel ik mevrouw op. Nog voordat ik iets kan vertellen zegt ze dat de eerste behandeling die ik gaf op zaterdagochtend was. En dit klopt. Toen ze thuis kwam van boodschappen doen was de kat niet meer bang voor haar!